Підтримати нас

У Чаплинці поліція затримала жінку, яка привласнила гроші на лікування дитини

Автор статті
08 вересня 2021 07:58
885
Поширити:

Благодійний збір коштів - звичайна в наш час практика. На що тільки не збирають гроші сьогодні громадяни! Чимала частка в цьому процесі належить збору коштів для важкохворих людей, в тому числі - дітей.

Але довірливим і жалісливим громадянам часто буває ніколи ретельно перевіряти інформацію з банківськими реквізитами, лікарняними довідками та іншими атрибутами, які повинні бути у будь-якої людини, що займається збором коштів на що-небудь. Тому багато хто "подає милостиню", навіть не намагаючись переконатися, що гроші будуть використані ​​за призначенням.

Ось і в Чаплинці днями трапилася подібна історія. Тут один з волонтерів, що працює на благодійну організацію, помітив біля входу в магазин жінку з характерною коробкою для збору коштів. Волонтер з'ясував - вона збирала гроші на допомогу в лікуванні онкохворої дівчинки. Але, придивившись до реквізитів на ящику, пильний громадянин виявив, що вони, швидше за все, "липові". Тоді він примусив жінку разом з коробкою завітати в місцевий відділ поліції.

А там встановили, що інформація на коробці справді виявилася неправдивою. У шахрайки з собою жодних документів, що засвідчують особу, не було, тому довелося "пробивати" її по базі даних. Правоохоронці встановили,  жінці 38 років, вона ніде не працює, а мешкає в Херсоні. Після цього  фігурантка зізналася, що приїхала в Чаплинку з обласного центру на автобусі, а під "афішею" про збір грошей на ліки для хворої дівчинки збирала гроші для  себе, тому що теж має серйозні проблеми зі здоров'ям і потребує лікування.

За кілька годин, поки жінка провела на місці збору коштів, жителі Чаплинки видали їй 1,300 гривень.

У поліції херсонку змусили переказати ці кошти на "правильний" банківський рахунок, куди справді надходять гроші на лікування тієї самої дитини.

За перебування на вулиці під час карантину без документів, що посвідчують особу,  стосовно жінки був складений адміністративний протокол за ч.1 ст.44-3 КУпАП “Порушення правил щодо карантину людей”. Санкція статті передбачає штраф від 17 до 34 тисяч гривень. Також проводиться необхідна перевірка про визначення правової кваліфікації дій правопорушниці щодо збору коштів. 

Відзначимо, що історія все-таки сумна. Якщо людину на подібні вчинки штовхає відчай, неможливість заробити нормальні гроші, проблеми зі здоров'ям і безробіття, то якось ніяково говорити про настільки суворе покарання, яке загрожує цій жінці.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ