Підтримати нас

У Брилівці говорили про булінг та кібербулінг

Автор статті
23 листопада 2019 14:12
1,001
Поширити:

Фестиваль Docudays UA продовжує свої мандри по Херсонській області.

У середу, 20 грудня, ми завітали до смт Брилівка, Виноградівської ОТГ. Велику теплу залу Брилівського будинку культури заповнили діти середніх і старших класів, а також їхні вчителі. Місцеві мешканці дуже цілеспрямовані та амбітні люди. Ось і фільм, який вони хотіли б подивитися, жителі громади обирали самостійно. Ще у жовтні брилівці влаштували голосування на місцевій новинній сторінці у Фейсбук. Голосами більшості переміг фільм «Булер», американського режисера Лі Гірша.

До приїзду Мандрівного фестивалю Docudays UA навіть підготували величезного розміру екран, як у справжньому кінотеатрі. Потім нам по секрету розповіли, що це насправді був зворотній бік банеру будинку культури. Глядачам так сподобалося, що ніхто навіть і не помітив різниці.

Гості фестивалю із захопленням спостерігали історію двох американських підлітків та їхніх родин у фільмі «Булер». Усе, що відбувалося на екрані, діти миттєво обговорювали між собою.

«Найгірше було дивитися, як вони у шкільному автобусі їдуть і хлопця б’ють. У нас теж є шкільний автобус, але такого не відбувається. Ми взагалі більше любимо пішки ходити. На свіжому повітрі - краще», - поділилась враженнями одна з дівчат.

Після фільму Олена Старюк, координаторка Мандрівного фестивалю Docudays UA у Херсонській області та керівниця громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» розповіла також про проблему цькування онлайн, або кібербулінг.

На пам'ять глядачі отримали буклети від Всеукраїнської кампанії проти кібербулінгу, де описані правила безпеки в Інтернеті, як захиститися від цькування в онлайні й офлайні та як отримати безкоштовну юридичну допомогу.

У разі потреби звертайтеся за правовою допомогою до приймальні УГСПЛ. Якщо ви:

  • страждаєте від постійних образ в Інтернеті;
  • ваш акаунт зламали та поширили особисті дані;
  • у мережі вас шантажують та погрожують оприлюднити інформацію чи дані, які ви б не хотіли поширювати;
  • вважаєте, що вас несправедливо визнали відповідальним за переслідування когось у мережі;
  • чи ви наразилися на інші небезпеки в Інтернеті та потребуєте юридичної підтримки – звертайтеся по правову допомогу за телефонами київської приймальні УГСПЛ (044) 383 95 19, (094) 928 65 19. Мешканці інших регіонів України за цими самими номерами можуть дізнатися адреси найближчих до них приймалень УГСПЛ, куди можна звернутися по допомогу. Консультації та правова допомога юристів у межах Кампанії проти кібербулінгу – безкоштовна.

Найближчі відкриті покази відбудуться у смт. Новотроїцьке - 28 листопада, смт. Каланчак - 29 листопада. Відкриті покази в Херсоні відбудуться з 1 по 10 грудня традиційно в кінотеатрі Мультиплекс. Вхід на всі заходи – вільний.

Стежте за анонсами на сторінці і Мандрівний фестиваль Docudays UA на Херсонщині.

Фестиваль – не політичний і не комерційний.

Організатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  в Херсонській області:

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ