Підтримати нас

У бібліотеці Гончара розпочинається реєстрація на іспит з рівня володіння державною мовою

Автор статті
10 січня 2022 11:30
943
Поширити:

З 10 січня у Херсонській обласній бібліотеці ім. Олеся Гончара розпочинається реєстрація на іспит з рівня володіння державною мовою для виконання службових обов'язків*.

Реєстрація на іспит розпочнеться о 18.00 за посиланням. Перші іспитові сесії відбудуться вже 11 січня, повідомляють на сайті Херсонської міської ради.

Тест складається з частини «Культура мови, письмо та читання», що містить 29 завдань, час на виконання завдань – 20 хвилин. Частина «Мовлення» містить одне завдання, час на виконання його – 10 хвилин.

Результати іспиту можна отримати через 2-3 дні після складання. Видані сертифікати вносяться до відкритого Реєстру державних сертифікатів, в якому пошук відбувається за прізвищем учасника. Також інформацію про результати іспиту можна знайти у додатках до Рішень Національної комісії зі стандартів державної мови та в особистому кабінеті учасника на іспитовому майданчику.

Пам’ятка для учасників тестування з правилами проведення іспиту - за посиланням: https://cutt.ly/XU6D4aM 

Якщо зареєстрований учасник має поважну причину, через яку не може з’явитися на іспит у визначений час, він повинен заздалегідь залишити коментар у своїй заяві з проханням скасувати її, щоб мати можливість повторно зареєструватися на іспит. Детальний алгоритм зміни дати та часу іспиту і скасування заяви - за посиланням.

Якщо особа не з’явилася на іспит, повторно скласти його вона зможе лише через 4 місяці. 

У зв’язку з поширенням COVID-19 та карантинними обмеженнями для складання іспиту необхідно мати при собі документ, який підтверджує наявність щеплення, одужання від коронавірусу, або ПЛР-тесту.

Деталі за тел.: 26-16-86; 32-18-30 (у разі реєстрації та складання іспиту в бібліотеці).

*Із 16 липня 2021 року для вступу на державну службу необхідно подавати сертифікат про рівень володіння державною мовою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ