Підтримати нас

У Бериславі триває будівництво комплексу із сортування побутових відходів

Автор статті
22 грудня 2021 18:00
969
Поширити:

У місті Берислав триває зведення комплексу для сортування побутових відходів, повідомляється на сайті Херсонської облдержадміністрації.

Комплекс споруджують за межами міста. На сьогодні вже виконано близько 35% від запланованих робіт. Зокрема, облаштовано дорожнє покриття, зведено будівлю адміністрації, триває прокладання каналізаційних мереж. Приміщення, де, власне, і буде сортуватися сміття, також ще будують. 

Як зазначають в ОДА, введення комплексу в експлуатацію забезпечить 30 нових робочих місць для місцевих жителів.  

Необхідність спорудження комплексу викликана тим, що у нашій області гостро постало питання сортування твердих побутових відходів. Роздільне збирання та сортування дозволить вилучати вторинну сировину для подальшого транспортування та перероблення. 

Таким чином зменшиться негативний вплив на здоров'я жителів області через безсистемне заховання сміття, а реалізація вторинної сировини дозволить отримати додаткові кошти. 

Будівництво розпочалося у липні поточного року. Здати комплекс в експлуатацію планують до кінця наступного. Кошторисна вартість об'єкта складає  близько 26 з половиною мільйонів гривень.

Фото: Херсонська ОДА

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ