Підтримати нас

У 2018 році у Херсоні на чверть знизився показник захворюваності на ВІЛ

Автор статті
15 червня 2019 10:00
650
Поширити:

У 2018 році на 25,6% (у порівнянні з 2017 роком) знижено показник захворюваності на ВІЛ-інфекцію. Він складав 46,2 випадків на 100 тис. населення.

Така інформація зазначена у звіті про виконання у 2018 році Міської цільової програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, повідомляється на сайті Херсонської міської ради.

Так, упродовж звітного періоду у міських закладах охорони здоров'я забезпечено вільний доступ до безоплатного консультування і тестування на ВІЛ, у т.ч. і за допомогою швидких тестів. Для проведення діагностики такими тестами використано 24,4 тис. грн бюджетних коштів.

За інформацією управління охорони здоров'я міськради, 19,2 тис. грн із міського бюджету було виділено на закупку вакуумних систем для забору крові.

Довідка. У міських клінічних лікарнях продовжують діяти кабінети інфекційних захворювань, кабінети "Довіри" та "Клініки, дружні до молоді", які надають послуги стосовно безоплатного консультування та тестування на ВІЛ.

На базі кабінетів "Довіри" працюють сайти АРТ (антиретровірусної терапії), а також Єдина електронна система епідеміологічного та клінічного моніторингу поширення ВІЛ.

Станом на 1 січня 2019 року АРТ отримували 574 хворих на ВІЛ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ