Підтримати нас

Тварини з Асканії-Нової поїдуть до зоопарків Китаю, Америки і Шотландії

Автор статті
22 лютого 2019 08:29
704
Поширити:

Продаж надлишку тварин і птахів – звична практика для Херсонського заповідника. Замовлення на асканійських сайгаків та інших копитних вже надійшли, їх кількість залежатиме від приплоду.

Про це телеканалу «Скіфія» розповів директор заповідника Віктор Гавриленко.

"Біосферний заповідний "Асканія-Нова"  весь час розводив ссавців і птахів для того, щоб можна було реалізовувати його в зоосадочки, в зоопарки, пізніше - у мисливські господарства. Ця традиція зберігається до сьогоднішнього часу. Це одне з наших статутних завдань, яке чітко прописано в положенні про біосферний заповідник і в самому статуті. На території біосферного заповідника ми зараз розводимо 72 види ссавців і птахів, і залежно від результативності розмноження, надлишки ми обов’язково реалізуємо", - розповідає Віктор Гавриленко, директор біосферного заповідника "Асканія-Нова" імені Фрідріха Фальц-Фейна.

Заповідник "Асканія-Нова" тримає на балансі близько тисячі копитних тварин і більше трьох тисяч птахів, які мешкають у вольєрах або напіввільно.

«Цього року ми маємо замовлення і від китайців, від американців, від шотландців, але все залежатиме від того, яка буде результативність отримання приплоду у травні-червні", - веде далі Віктор Гавриленко.

Також заповідник "Асканія-Нова" може реалізовувати і рідкісних тварин, як то: кулани, коні Пржевальського, зебри.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ