Підтримати нас

Ціни на моркву на Херсонщині впали до рівня 2016-го року

Автор статті
05 листопада 2020 04:30
784
Поширити:

Херсонці за багато років вже звикли, що ціни майже на всі товари та послуги ростуть постійно. Однак бувають і несподівані винятки з правил.

Наприклад, як свідчать деякі фермери Херсонщини, цієї осені ціни гуртових закупівель моркви впали до рівня чотирирічної давнини. Причина - значне перевиробництво  цінного і популярного    коренеплоду. Зокрема, цією новиною в коментарі одному зі спеціалізованих агровидань ділиться фермер Євген Маркобок із  Приморського (колишній Більшовик) Голопристанського району.

«З усього обсягу за три тижні продав лише 3 тонни - по 2,5 грн/кг, - розповів він. - Це одна з найнижчих цін за останні 5 років. Схожі ціни на моркву й цибулю були в 2016 році.  Крім того, що моркви багато насіяли у нас, на півдні, останнім часом додалося фермерів-овочівників і в північній Україні. Через перевиробництво не поспішають закупники, тому ціни тримаються на дуже низькому рівні».

Отже, можна констатувати, що ця ситуація споживачам до вподоби, але сільгоспвиробникам додає зайвих клопотів

На початку листопада ціни на моркву на львівському гуртовому ринку «Шувар» тримаються на рівні 5-6 грн/кг.  

На гуртовому київському ринку «Столичний» морква продається за ціною 5,5-7 грн/кг. На найбільшому овочевому ринку півдня України «Неждана» в селі Великі Копані, за кілограм моркви фермери просять 3,5-4 грн.

На ринку «Початок» в Одесі гуртова ціна на цей овоч становить 5 грн/кг.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ