Підтримати нас

Цей неймовірний теніс

Автор статті
23 вересня 2019 09:59
985
Поширити:

Тепер я розумію, чому весь світ так шаленіє від тенісу! Це справді красиво, неймовірно красиво - як балет! А ще спортивний азарт, букет емоцій і радість перемоги. Усе це можна було побачити в Херсоні - 21-22 вересня на стадіоні «Спартак», де проходив турнір серед тенісистів-аматорів Всеукраїнський кубок «Єдність».

І нехай Вас не бентежить те, що змагалися спортсмени-аматори - видовище було гідним, а боротьба запеклою. Ніхто не міг передбачити, хто виграє - ім'я переможця дізналися лише після довгої фінальної битви. Навіть двобій за 3-4 місце трошки відклали, щоб спортсмени змогли подивитися на цю захопливу боротьбу.

Результати такі: переможцем став киянин Вадим Акімов, друге місце завоював херсонець Віталій Огородник, третій приз повіз до Кривого Рогу Олександр Тараненко.

А поки спортивна боротьба тривала, була змога поспілкуватися з Данилом Левченком - одним з організаторів і головним суддею турніру.

Данил Левченко.

Даниле, стадіон якось змінився, тут панує така душевна атмосфера - це вплив турніру?

Я є тренером тенісного клубу «Єдність», який базується на стадіоні «Спартак». Цю базу ми в цьому році взяли в оренду і разом із партнерами намагаємося її реанімувати, розвивати. У цьому мені допомагають мої друзі та партнери - Артем Волков і Дмитро Зимов, які керують мережею магазинів «Пивний кухоль» і рибним магазином «Фореліс», без них, звичайно, у мене нічого б не вийшло. У нас дуже багато планів: зробити хороші роздягальні, освітлення. Невдовзі поїдемо до Києва підписувати договори, які допоможуть нам залучити більше людей з інших міст до Херсона, і щоб херсонці приходили, грали і розвивали теніс - це дуже цікава гра.

Але, мабуть, це не кожному по кишені, теніс вважається дорогим видом спорту...

Це не так. Оренда корту - 140 грн на годину. Якщо гратимуть дві людини - це вже недорого, тим більше, якщо на корт стануть четверо. Тренування з тренером - це плюс до оренди 200-250 грн. Дорого - коли дитина або любитель, який показує хороший результат, рухається далі: екіпіровка, ракетка, м'ячі - усе це справді дорого, як і в будь-якому виді спорту. Але якщо люди хочуть просто прийти пограти, наші двері завжди відкриті - ми раді всіх бачити, навчимо, покажемо, дамо ракетки, м'ячі.

Цей турнір - для тенісистів-любителів, чи має він якісь особливості?

В основному, турніри ми проводимо у вихідні - бо у кожного бізнес, робота, діти. Але є ще маленький нюанс: деякі хлопці, які грали на стадії чвертьфіналу-напівфіналу й у фіналі - тренувалися в дитинстві, хтось навіть грав професійно, але ще років 10-12 тому покинув і активної тенісної діяльності не проводив. Але технічні задатки, ігрові навички, відчуття м'яча в них є. Звичайно, у них більше шансів перемогти. Але є у нас і «чисті» любителі, які грають і показують гідні результати, один із них - фіналіст Віталій Огородник, херсонець. Він грає трохи більше п'яти років і останні пару років вважається найсильнішим у Херсонській області.

Це Ваш перший досвід проведення тенісного турніру?

У цьому сезоні ми проводимо вже не перший турнір, але такого масштабу, такого рівня, по спонсорах, організації - перший. Ми зібрали більше чотирьох десятків учасників - мало бути 64, але з різних причин люди в останній момент не змогли. Тим не менш, до нас приїхали спортсмени з Запоріжжя, Кривого Рогу, Бердянська, Мелітополя, Миколаєва, Каховки, Києва - дуже багато сильних спортсменів. Ми організували призовий фонд для учасників - 25 тис. грн. Підключили спонсорів, яких тільки можливо. Нам дуже допоміг Volkswagen Центр Херсон - дали хороші призи, надали фінансову допомогу, і це здорово! Учасники всі задоволені. Ті, хто вже поїхав, пишуть нам подяки, кажуть, що все круто, що в Україні ніде не бачили такої організації, стільки спонсорів. Єдине, що погано - усе це особиста ініціатива, ми все робимо самі, без підтримки - тільки якщо знаходимо спонсорів і вони нам люб'язно допомагають. Ми, звичайно, від цього в захваті, бо нам дійсно потрібна допомога, ми хочемо все зробити круто, щоб до нас приїжджали люди з інших міст. І якщо буде допомоги більше - ми зможемо організувати більше турнірів. Люди, які хочуть грати, у нас є, і цей спорт потрібно розвивати в Херсоні.

Фото Ігоря Бойченка та фото Софії Бойченко.

${gallery:7f6c7919d7da62389af0fbfbeb0ddbbd}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ