Підтримати нас

Це не жарт! У Херсоні дійсно хочуть прийняти «Євробачення-2017»

Vgoru
Автор статті
16 травня 2016 15:40
601
Поширити:

Звернення до керівництва держави про доцільність проведення естрадного конкурсу «Євробачення-2017» в Херсоні підписали в присутності журналістів керівники міста та області.
Як розповів голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, він розмовляв з представниками уряду, з нардепами, і ті схвалили ідею повісті фестиваль саме в Херсоні, в регіоні, що межує з Кримом.

Нагадаємо, українська співачка кримськотатарського походження Джамала (Сусанна Джамаладінова) перемогла на пісенному конкурсі «Євробачення», фінал якого відбувся в столиці Швеції Стокгольмі в ніч на 15 травня, з піснею «1944», що розповідає про масову депортацію кримськотатарського народу в Середню Азію 1944 року. Друге місце на конкурсі зайняла Австралія, третє - Росія. За правилами «Євробачення», наступний конкурс повинна прийняти країна-переможець.

За словами Андрія Гордєєва, проведення «Євробачення-2017» в Херсоні має стати потужним стимулом для економічного розвитку регіону.

«Як відомо, підготовка і проведення цього конкурсу будуть фінансуватися з державного бюджету, з місцевих бюджетів і за рахунок спонсорів. Ми підрахували, і зробили висновок, що для проведення конкурсу в Херсоні потрібно близько 300 мільйонів гривень», - сказав Гордєєв.

За його словами, проведення «Євробачення-2005» в Києві обійшлося в 150 млн. гривень.

Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко сказав, що «здоровий глузд підказує, що треба проводити конкурс саме в Херсоні, але ми можемо і поступитися цим правом, якщо з'явиться можливість провести «Євробачення», наприклад, в українському Севестополі».

«Ми хочемо, щоб свято, яке подарувала нам представниця кримськотатарського народу, пройшов там, де проживає найбільша кількість представників цього народу», - сказав мер Херсона.

Ідею обласної та міської влади схвалив і член Меджлісу кримськотатарського народу, представник Меджлісу в Херсонській області Абмеджит Сулейманов.

Також Андрій Гордєєв заявив, що ідею сприйняли і прихильністю генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, Міністр культури України Євген Нищук і глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Начальник обласного управління культури Світлана Думинська сказала, що вже завтра, 17 травня, буде подана офіційна заявка до Міністерства культури України.

${gallery:f30006de8433c29d47cdecdd9784b270}

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ