Підтримати нас

Тридцять років – тисячі врятованих

Автор статті
02 березня 2006 16:46
627
Поширити:

1 березня колектив інфарктного відділення лікарні Дніпровського району ім. О.С.Лучанського святкував ювілей – 30 років від дня створення. Для них кожен хворий – як новонароджений.

Тридцять років тому цей медичний заклад мав назву: медично-санітарна частина ХБК (МСЧ ХБК). Рівень смертельних випадків від цієї хвороби складав від 30 до 50 відсотків. Іншими словами – кожна друга людина помирала… Отоді й було створене інфарктне відділення – щоб підвищити якість медичної допомоги хворим на гострий інфаркт міокарду.
Першим керівником новоствореного відділення стала Людмила Ахатівна Курилко – справжній професіонал, ентузіаст розвитку кардіології і віддана медицині людина.
Продовжили справу її талановиті учні: Геннадій Федорович Дідок, а останні 14 років – Володимир Олександрович Турков.
Тоді ж була створена кардіореанімаційна виїзна бригада карети швидкої медичної допомоги для надання догоспітальної допомоги та транспортування хворих. Таким чином, 1976 рік можна вважати початком епохи невідкладної кардіології в нашій області.
Відтоді 24 години на добу, 365 днів на рік медперсонал відділення кожну секунду готовий прийняти хворих з різними станами інфаркту та надати всю необхідну допомогу для врятування життя.
У 88 – 89% випадків життя пацієнтів залежить від кваліфікації медичного персоналу. У інфарктному відділенні лікарні Дніпровського району персонал відпрацьовує максимум – 89 %. Тут дотримуються багаторічних традицій, сучасних методик лікування, постійно вдосконалюють професійну майстерність. Для всього персоналу тут хворий – як “новонароджений”. І це слово не випадкове. Спочатку він вчиться сидіти на ліжку, потім стояти біля ліжка, потім самостійно ходити по блоку… І йому потрібно увесь час допомагати не лише медикаментами, професійним доглядом, а й теплом власного серця, підбадьорюючою усмішкою, добрим словом.
В інфарктному відділенні лікарні Дніпровського району працюють лікарі першої та вищої категорії, кандидати медичних наук. Вони поєднують практичну діяльність з науковою, активно беруть участь в роботі загальноукраїнських та міжнародних науково-практичних форумів та конференцій, в роботі європейської кардіологічної школи.
Найсвятіше місце в інфарктному відділенні – блок інтенсивної терапії та реанімації (БІТ). Саме сюди транспортують найбільш тяжких хворих з усього міста та всіх лікувальних закладів. БІТ укомплектований обладнанням для цілодобового стеження, а у випадку необхідності, корекції ускладнень та комплексу кардіореанімаційних заходів.
Паралельно на всіх стадіях лікування проводиться навчання хворих по програмі “Життя до та після інфаркту”. Пацієнти вивчають нові умови фізичної активності, лікувальної фізкультури, лікувального харчування, принципи профілактики, методів впливу на основні фактори ризику розвитку повторного інфаркту міокарду.
Відділення обладнане сучасною діагностичною апаратурою. Розгорнуто 3 діагностичних кабінети функціональної та ультразвукової діагностики.
Співробітники інфарктного відділення багато уваги приділяють просвітницькій роботі: проводять зустрічі з хворими, виступають по радіо та телебаченню, готують публікації в ЗМІ про найперші ознаки інфаркта міокарду – аби кожна людина мала можливість вчасно звернутися до лікаря.
Від редакції. Колектив редакції “Вгору” вітає ентузіастів-професіоналів інфарктного відділення з ювілеєм і бажає їм втримати темп розвитку, взятий іще 30 років тому.

Новини

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ