Підтримати нас

Троянди Хамелеон змінюють колір

Автор статті
28 листопада 2016 11:45
698
Поширити:

Люблю паркові плетючі троянди, бо цвітуть довго й рясно. Й виглядають захоплююче – розкішний живий паркан до 2 метрів. Часом за квітами й листя не видно, — каже 40-річний Олег Антіпов  із Павлограда на Дніпропетровщині. Інженер-конструктор за фахом. Вирощує троянди понад 15 років. Має розарій, в якому налічує більш як 500 сортів. Регулярно поповнює власну колекцію новинками.

– Цікавий сорт німецької селекції – Хамелеон. Протягом усього цвітіння змінює відтінки. Ніколи неможливо передбачити точно, якого кольору буде. Коралова, рожева, абрикосова, жовта. Щодня любуєшся іншою квіткою.

Троянда-гвоздика суперстійка до хвороб. Це виведений сорт, не схрещений. А ось Троянда-піон не потребує укриття на зиму.

Олег не радить початківцям захоплюватися ­чайно-гібридними сортами. Бо вони хворобливі. За короткий час можуть заразити весь розарій. Від хвороб слід обробляти хімічними препаратами.

– Відцвілі квіти слід одразу зрізати. Не тільки для краси куща, а й для стимуляції появи нових бутонів. Бо на місці зів'ялої квітки сформується зав'язь і потягне з рослини сили. До того ж, у троянд зрізання квітів продовжує цвітіння на кілька тижнів. Для кращого результату можна обрізати ще й молоді пагони.

Відстань між кущами має бути не менш, як півметра. Добре ростуть на сонці. Люблять яскраве світло. У тіні не цвістимуть. Можуть вражатися хворобами чи взагалі пропасти.

– Троянди люблять вологу, але не переносять дощування. Раз на тиждень слід полити кущ і розпушити ґрунт. Коли зав'язуються бутони, формується цвіт, важливо підживлювати рослини. Весною додавати органіку, мінеральні добрива, восени – фосфорно-калійні добрива.

3 градуси морозу – температура, за якої потрібно вкрити троянди на зиму.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ