Підтримати нас

Триває реєстрація для вчителів на проведення Інженерного тижня

Vgoru
Автор статті
26 листопада 2020 17:34
854
Поширити:

Уже другий рік поспіль українські школи будуть проводити Інженерний тиждень, під час якого учні зможуть спробувати себе в ролі справжніх інженерів та винахідників.

Провести Тиждень можна буде з 11-го січня 2021 року.

Зважаючи на епідеміологічну ситуацію, команда проєкту готує і альтернативний сценарій його проведення — у дистанційному форматі.

Зареєструватися можуть учителі молодшої, середньої та старшої школи, які використовують на своїх уроках STEM-підхід, або лише цікавляться цим форматом і готові його спробувати.

Реєстрація триває до 1-го січня на сайті: https://engineeringweek.org.ua/

Але вже з 15-го грудня зареєстровані вчителі отримають доступ до навчальних та методичних матеріалів, щоб мати достатньо часу для підготовки.

Цього разу, за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», Інженерний тиждень стане інклюзивним.

«Наразі ми, спільно з експертами з інклюзії, працюємо над новими інженерними завданнями та методичними рекомендаціями до них. Ми хочемо дати більше інструментів для залучення до STEM-діяльності учнів з особливими освітніми потребами. Світова практика доводить, що участь у STEM-проєктах, у першу чергу, стимулює розвиток мозку та креативності, що є важливим для всіх дітей без виключення, а також сприяє соціалізації одних та розвитку навичок емпатії інших учнів — навчає працювати разом та налагоджувати зв’язки. Окрім цього, для багатьох дітей з порушеннями психофізичного розвитку та інвалідністю це може стати реальним шансом збудувати у майбутньому успішну кар’єру в STEM-сфері.» — Олена Шульга, керівниця проєкту.

Планується, що Інженерний тиждень у січні 2021 року проведуть щонайменше 2000 шкіл. Наразі заявки на участь уже надіслали більше 1400 освітян.

Детальніше про «Інженерний тиждень» можна прочитати на сайті або на фейсбук-сторінці проєкту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ