Підтримати нас

Три паски, молоко, пачка масла, лимон та родзинки. Журналісти з'ясували, скільки коштуватиме “бюджетний Великдень”

Автор статті
20 квітня 2021 14:26
1,053
Поширити:

Наближається православна Пасха, і багатьом українцям, безумовно, цікаво, скільки коштуватиме святковий стіл у цьому році.

На жаль, аналіз цінової ситуації, який днями провели журналісти телеканалу "Україна 24", не сприяє особливому оптимізму. Адже з'ясовується, що за минулий рік ціни на всі основні продукти, без яких ми не уявляємо великодніх свят, суттєво зросли. Тим часом зарплати українських громадян, як і раніше, залишаються одними з найнижчих в Європі.

Отже, скільки ж у 2021 році коштуватиме "бюджетна паска"? Телевізійники закупили всі необхідні інгредієнти і приготували найголовнішу великодню страву.

Вони відзначають: за рік вдвічі подорожчали яйця - з 20 гривень одразу до 40 за десяток. Підскочила на 10-15 відсотків і ціна на борошно, якого за стандартним рецептом необхідно більше кілограма.

Крім цього, аналітики придбали пляшку молока, пачку вершкового масла, а доповнили цей продуктовий набір лимоном і родзинками.

Всього у журналістів вийшло спекти три паски, а вартість продуктів склала 200 гривень.

При цьому не забуватимемо, що святкове частування на Великдень не обмежується одними лише кондитерськими виробами. Тому доведеться готуватися до того, що одна пересічна сім'я викладе за стіл чималеньку суму.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ