Підтримати нас

Третина бензину на АЗС - фальсифікат

Автор статті
16 лютого 2022 17:00
1,100
Поширити:

Одна з прикмет нашого часу – намагання фальсифікувати все: масло, ліки, вино, сир. Та особливо масово підробляють  продукти, які люди не споживають, а часто використовують у побуті – хімікати домашнього вжитку, засоби захисту рослин і догляду за садом-городом. Особливо масово фальсифікують пальне. Щороку в Україні безкарно продають тисячі тонн сурогату, який просто руйнує двигуни. Те засвідчують не тільки водії та автомеханіки, а й задокументовані дані Інституту споживчих експертиз. Наприклад, під час минулої перевірки автозаправок  два місяці тому виявили 25% фальсифікату.

І ось новий лютневий рейд, який показав збільшення «бодяги» вже до третини. На цей раз учасники перевірки купували пальне одного і того ж бренду на заправках, розташованих і в містах, і на трасі. Адже на дорогах ризик придбати фальсифікат набагато вищий.

Експерти також повідомили про те, як вони склали рейтинг якості пального:

Розділили результати, отримані в лабораторії на зони – зелену, синю та червону. У першу потрапили мережі, результати яких відповідали всім нормативам та мали «запас міцності» за якістю, синю – АЗС, паливо яких не мало порушень за вимогами профільного ДСТУ, та червону – мережі, паливо в яких виявилося не кондиційним, тобто мало відхилення у якісних показниках.

З результатами такої класифікації можна ознайомитися в підсумковій таблиці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ