Підтримати нас

Транспортна незалежність. Херсон вирішує проблему, закуповуючи автобуси “другої свіжості”

Автор статті
14 грудня 2021 15:10
943
Поширити:

 “...Осетрину прислали другої свіжості, - ознайомив буфетник.

- Голубе, це нісенітниця!

- Чому нісенітниця?

- Друга свіжість - ось що нісенітниця! Свіжість буває лише одна - перша, вона ж і остання. А коли осетрина другої свіжості, то це значить, що вона тухла!” (Михайло Булгаков, “Майстер і Маргарита”, переклад з російської Миколи Білоруса).

Це правда: як і заявив Воланд у романі Булгакова, харчовий продукт, та ще й осетрина, не може мати якусь “другу свіжість”. Але чи може мати подібну сумнівну властивість якийсь інший товар? Наприклад, пасажирський автобус, призначений для міських перевезень? Судячи з останніх новин із Херсонської міської ради, автобуси "другої свіжості" - цілком прийнятний варіант для городян.

Виявляється це, зокрема, з посту міського голови Ігоря Колихаєва на його сторінці у Фейсбуці. У ньому градоначальник повідомляє, що нині у Німеччині "працює команда наших фахівців з відбору автобусів для Херсона". Ігор Вікторович запевняє, що закупівля цих машин, можливо, допоможе найближчим часом забути про транспортну проблему як таку. Але трохи нижче інформує, що, виявляється, автобуси, про які йдеться - не просто вживані, а вживані дуже сильно. Адже вони щонайменше десять років проколісили вулицями нідерландського Роттердама!

Проте нас заспокоюють, що, мовляв, "їх" уживані - це далеко не наші уживані, тому що начебто автобуси і зовні, і всередині виглядають, як нові.

На це скептики можуть відповісти, що, оскільки у таких машин коробка передач автоматична, то за такий термін експлуатації вся підвіска повинна була перетворитися на справжній мотлох. Навіть якщо ці транспортні засоби курсували чудовими європейськими дорогами.

Ігор Колихаєв продовжує, що Херсон веде переговори про постачання перших одиниць цієї техніки з фірмою OMR Mario Rottgen GmbH, яка начебто є найбільшою фірмою в цьому сегменті. Цікаво: виходить, що міська влада вже заздалегідь вирішила, з яким саме постачальником перемовини вести, обійшовши встановлену законом тендерну процедуру, за якої постачальник має бути відібраний із кількох підприємств у результаті конкурсу! До речі, саме таким же чином минулого року було закуплено за бюджетні кошти і нові “Атамани”. Які, до речі, хоч і нові, а вже в окремих місцях почали іржавіти, про що свідчать фото деяких користувачів соцмереж:

Як стверджує міський голова, у планах – прибуття до Херсона першої партії автобусів кількістю десять штук. Причому супроводжувати їх повинні вже навчені (мабуть, у тій же Німеччині) водії. Ці кроки, зокрема, Ігор Колихаєв називає “завзятим рухом до комунального автопарку та транспортної незалежності”. Але хотілося б розуміти, як довго зможуть прослужити на херсонських дорогах ці автобуси "другої свіжості" і скільки часу їм доведеться провести на станціях технічного обслуговування замість обслуговування пасажирів на вулицях.

Усі фото з сайту Хесонської міської ради

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ