Підтримати нас

Торгівля людьми: найчастіше українці потрапляють в рабство в Росії

Автор статті
18 грудня 2018 12:15
625
Поширити:

Росія залишається основною країною призначення для торгівлі людьми з України. Про це йдеться в матеріалах опублікованих на експертній дискусії з питань протидії торгівлі людьми "Життя не для продажу".

Як говориться в звіті Міжнародної організації з міграції, друге місце займають країни ЄС, звідки повернулися 23% постраждалих від торгівлі людьми. З них понад 74% постраждалих в Польщі, а решта 26% ще в 12 європейських країнах.

Також за перше півріччя 2018 року в Україну було повернуто постраждалих від торгівлі людьми з Туреччини, ОАЕ, Ізраїлю, Казахстану, Білорусі, Китаю, Азербайджану та Республіки Корея.

Також в міжнародній організації з міграції констатують, що відсоток осіб, які постраждали від внутрішньої торгівлі людьми не змінився в порівнянні з 2017 роком – 12,5% постраждалих в межах України.

Крім того, в звіті говориться, що понад 84% постраждалих від торгівлі людьми мають вищу або технічну освіту, 60% походять з обласних і районних центрів, в більшості випадків вербування потерпілих відбувалася на місцевому рівні, через особисті контакти і тільки 6% через мережу інтернет, або вуличні оголошення, або агентства працевлаштування.

Також в міжнародній організації з міграції виявили нову тенденцію в поточному році – вербування в країнах призначення, особливо в державах-членах ЄС.

Переважна більшість постраждалих від торгівлі людьми в 2018 році зазнали трудової експлуатації, переважно в сферах будівництва, виробництва і сільського господарства.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ