Підтримати нас

Топ-чиновника Генпрокуратури, який в обідню перерву вибіг за $3 тисячами хабара, легенько оштрафували

Автор статті
14 червня 2018 09:44
590
Поширити:

Колишній заступник начальника управління ювенальної юстиції Генпрокуратури Володимир Чепурний визнаний винним у зловживанні впливом і засуджений до 17 тис грн штрафу.

Про це свідчить вирок Печерського райсуду Києва від 25 травня, пише сайт НашіГроші.

На початку лютого 2017 року до Черпурного звернувся його знайомий, екс-заступник прокурора Деснянського району столиці, який поскаржився, що Дарницький райвідділ поліції дуже повільно розслідує два кримінальні провадження по шахрайству, де він і його дружина є потерпілими.

За даними слідства, цей знайомий почав розпитувати у Чепурного як активізувати розслідування. Чепурний вирішив скористатися ситуацією, щоб збагатитися. Зокрема, він розповів знайомому, що начальник слідчого управління Дарницького райвідділу поліції – його друг, відтак, через нього він може посприяти розслідуванню.

У підсумку 25 травня Чепурний під час обідньої перерви неподалік від ГПУ отримав від знайомого $3 тис за вплив на прийняття рішень його другом – начальником СВ Дарницького УП ГУ НП у м. Києві – щодо активізації розслідування вказаних двох справ.

Одразу після одержання хабара Чепурний був затриманий слідчим Генеральної інспекції ГПУ спільно із співробітниками Головного управління «К» СБУ. Приблизно у червні 2017-го цю справу було передано для розслідування до НАБУ.

13 вересня 2017 року Чепурний уклав угоду з прокурором САП, у якій сторони узгодили, що Чепурний має понести покарання по ч.2 ст.369-2 КК (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою  на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди).

Угода була направлено до суду у вересні 2017-го, судові засідання переносилися дев’ять разів. І лише 25 травня цього року суд затвердив угоду, відповідно до якої Чепурний засуджений до 17 тис грн штрафу.

У вересні 2017 року Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів розглянула скаргу керівника Генеральної інспекції ГПУ, за результатами розгляду якої наклала на нього дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади в органах прокуратури. Наразі Чепурний вже не працює у прокуратурі.

Володимир Чепурний працював в органах прокуратури з 1999 року. На посаду заступника начальника управління ювенальної юстиції – начальника відділу виконання функцій прокуратури щодо неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом, Генеральної прокуратури він був призначений у серпні 2016 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ