Підтримати нас

Тиждень комфорту. Херсонським театралам “подарували” можливість дістатися ввечері до домівок

Автор статті
21 грудня 2021 06:33
1,070
Поширити:

Херсонська міська рада ощасливила городян черговою радісною звісткою. Як зазначається у матеріалі на сайті міськради, з 22 по 30 грудня, у період, коли в театрі імені Миколи Куліша буде найгарячіша пора різноманітних заходів, присвячених новорічним та різдвяним святам, глядачів по домівках увечері розвозитимуть додаткові маршрутки.

Автобуси курсуватимуть за п'ятьма напрямками, а вирушатимуть вони з уже звичної для херсонців зупинки громадського транспорту на вулиці Театральній.

Наголошується, що у фойє театру буде виставлено спеціальне електронне табло, на якому глядач може вибрати мікрорайон, куди йому необхідно дістатися після вистави. Після цього дані передадуть диспетчеру, а він уже визначить, скільки пасажирів, на скількох автобусах і куди необхідно буде розвозити.

Ця новина викликала неоднозначну реакцію у містян. Звісно, ​​багато з них зраділи та висловили подяку владі, зокрема – міському голові Ігорю Колихаєву, який виступив автором ініціативи. Реальність у Херсоні, як відомо, така, що після заходів у театрі, які закінчуються доволі пізно, до “спального” мікрорайону можна дістатися або виключно на таксі, або пішки. Тому не дивно, що багато хто з оптимізмом зустрів несподівану звістку про “вечірній розвіз”.

Але, з іншого боку, як бачимо, ця транспортна опція діятиме лише тиждень, а потім, треба думати, все повернеться “на круги своя”. Адже насправді стала робота громадського транспорту у вечірню пору доби має бути звичайним явищем, яке не потребує особливих розпоряджень “згори”. Бо захоплюватися тим, що лише один тиждень маршрутки ходитимуть нормально (та й то - привілей діє для одних лише театралів!), практично рівноцінно тому, якби в місті лише на тиждень увімкнули світлофори. Або ж, наприклад, лише впродовж якогось одного тижня прибирали сміття.

До речі, знайомі театрали з сусідніх Миколаєва та Одеси, дізнавшись про херсонський "тиждень розвезення", щиро дивувалися, не в змозі повірити, що таке можливе в принципі. Адже і Художній академічний російський драматичний театр, і академічний український театр драми та музичної комедії в Миколаєві, і, тим більше оперний театр в Одесі користуються не меншою популярністю у поціновувачів Мельпомени, Талії та Терпсихори, ніж Херсонський академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша. Але тамтешні глядачі навіть у думках не уявляють, як можна у вечірню годину не поїхати додому громадським транспортом.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ