Підтримати нас

Тисячу гривень за вакцинацію можна отримати вже з 19 грудня

Автор статті
04 грудня 2021 16:00
898
Поширити:

Програма «єПідтримка» запрацює вже з 19 грудня. Парламент ухвалив зміни до бюджету та заклав 8 млрд грн на виплати вакцинованим громадянам.

Про це  під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, виплати отримають усі повнолітні громадяни України, які мають повний курс вакцинації проти ковіду, незалежно від того, коли вони робили такі щеплення. Ця тисяча гривень не буде оподатковуватися, отримання коштів не є перешкодою для нарахування субсидій.

Обов’язковою вимогою є отримання 2 доз антиковідних вакцин (підтвердження у додатку «Дія» або офіційним документом про вакцинацію).

На початку програми отримання коштів відбуватиметься через портал або застосунок “Дія”. Це - найшвидший і найпростіший спосіб. Над альтернативним механізмом нарахування ще працюють, обіцяють запропонувати інші варіанти отримання коштів у третьому кварталі 2022 року.

З 19 грудня нарахування здійснюватиметься саме через “Дію”.

Щоб скористатися програмою, треба вибрати на порталі або у застосунку послугу "єПідтримка", пройти верифікацію (перевірку на вакцинацію обома дозами), відкрити в онлайн-банку віртуальний рахунок та отримати на нього гроші.

Взяти тисячу готівкою не вийде. Але можна розрахуватися за певний перелік послуг чи продукції:

  • придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб;
  • відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал;
  • купити квитки для мандрівок усередині країни, на внутрішні авіа- та залізничні рейси.

Цей перелік поступово доповнюється, нещодавно до нього додали покупку книг. Адже «єПідтримка» спрямована також на підтримку малого та середнього бізнесу, який постраждав від пандемії.

Використати тисячу треба протягом чотирьох місяців, інакше кошти повернуться до бюджету країни.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ