Підтримати нас

Тільки 2% підприємців Херсонщини та Запоріжжя погодилися на умови окупантів

Vgoru
Автор статті
03 серпня 2022 06:14
1,280
Поширити:

Кількість підприємців, які перереєстрували свій бізнес за вимогами російських окупантів, мізерна.

Про це пише Центр журналістських розслідувань із посиланням на власні джерела.

За даними Державної податкової служби, станом на 1 грудня 2021 року лише на Херсонщині на обліку перебували 77984 суб’єктів підприємницької діяльності. А в Запорізькій області, станом на 1 серпня 2020 року – майже 123,5 тисячі підприємців, установ та організацій.

При цьому, як пише ЦЖР, лише 4 тисячі суб’єктів підприємницької діяльності окупованих росією територій Херсонської й Запорізької областей стали на «податковий облік» в місцевих так званих «адміністраціях».

Спочатку окупанти вимагали від підприємців стати на «податковий облік» протягом липня. Потім вони подовжили цей термін до 1 серпня. Однак напливу охочих зареєструватися в окупаційних адміністраціях так і не сталось.

Крім перереєстрації в окупаційних адміністраціях тимчасова російська влада на українському півдні змушує підприємців отримувати російські паспорти й нав’язує розрахунки в російських рублях.

«Більшість підприємців зараз намагаються розпродати залишки своїх товарів, закрити свої магазини й спробувати виїхати на підконтрольну українську територію. Рублі приймають далеко не всі, адже їх у покупців просто немає. Приймають їх лише ті, хто їздить за товаром у Крим. Місцеві комунальні підприємства теж поки що приймають гривню і платять в ній зарплату працівникам», – на умовах анонімності розповіли журналістам підприємці Каховки.

За словами жителів Каховки й Нової Каховки частина місцевих підприємців відмовляються приймати рублі. Навіть ті, хто отримує російські гроші в якості так званої «благодійної допомоги» від окупантів, намагаються одразу ж обміняти її на гривні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ