Підтримати нас

Територію Нацпарку "Олешківськи піски" збільшено

Автор статті
13 квітня 2019 09:00
691
Поширити:

Указом Президента України збільшено територію Національного природнього парку "Олешківськи піски" за рахунок передачі у постійне користування земель трьох лісгоспів.

Про це повідомив Директор Департаменту екології та пріродніх ресурсів Херсонської ОДА Юрій Попутько, передає ПІК.

Попутько повідомив, що Указами Президента України Петра Порошенка було збільшено площі природно-заповідного фонду України на майже 80 тис. га або на 0,13 % загальної площі держави.

"Указом Президента України №136/2019 «Про зміну меж території національного природного парку «Олешківські піски» до території національного природного парку «Олешківські піски» погоджено в установленому порядку включення 3650,7 гектара земель державної власності (запас) на території Олешківського району Херсонської області, що вилучаються у державних підприємств «Олешківське лісомисливське господарство» площею 1929,4 гектара, «Каховське лісове господарство» площею 997,7 гектара та «Великокопанівське лісомисливське господарство» площею 723,6 гектара і надаються національному природному парку у постійне користування. Парк є частиною Олешківських (Нижньодніпровських) пісків, які є унікальним природним утворенням. Ці піски не є ані пустелею, ані справжніми прирічковими пісками. В Олешківських пісках ростуть та мешкають представники фауни і флори, яких більше немає в жодних країнах світу, а тому Україна несе особливу відповідальність за збереження цих видів. Крім того, це поклало початок впровадження дієвого механізму боротьби за збереження лісів Херсонської області, які щороку зазнають нищівного впливу від підпалів до забруднення сміттям. Розширення меж території природно-заповідного фонду є зобов’язанням України згідно Угоди про асоціацію ЄС та ряду інших важливих угод та домовленостей. Дякую всім причетним до звершення такої визначної події", - розповів Юрій Попутько.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ