Підтримати нас

Територіальну оборону кардинально реформують

Автор статті
26 липня 2019 03:47
652
Поширити:

В Україні реформують систему територіальної оборони, підготовку резервів, вдосконалять військово-патріотичне виховання та деякі інші питання щодо зміцнення обороноздатності.

За два тижні спливає тримісячний термін коли відповідно до указу Президента України від 7 травня 2019 року №200, заступник секретаря РНБОУ Сергій Кривонос – голова міжвідомчої робочої групи повинен подати на розгляд РНБО пропозиції щодо:

  • удосконалення системи територіальної оборони;
  • підвищення рівня військово-патріотичного виховання молоді;
  • підготовки військового резерву ЗСУ та інших військових формувань;
  • протидії інформаційній агресії проти України;
  • організації та підтримання дій руху опору.

Щодо територіальної оборони, то нещодавно, Сергій Кривонос доволі різко висловився щодо її організації та поглядів колишнього керівництва Генерального штабу ЗС України.

На жаль, змушений констатувати лише про імітацію бурхливого процесу в цій сфері. Для мене та територіальна оборона, яку створювали за колишнього керівництва Генерального штабу, – це народне ополчення зразка 1941 року, коли на фронт поставляли «гарматне м’ясо»

Наразі, відсутня інформація, який саме варіант удосконалення системи територіальної оборони буде запропонований, але з неофіційних джерел стало відомо, що зокрема розглядається варіант відмови від бригад територіальної оборони, які були «сформовані» рік тому.

Якщо торік повідомлялось про можливе виділення військ тероборони в окремий вид збройних сил, то враховуючи позицію Сергія Кривоноса, що подаватиме пропозиції, та інформацію про можливу ліквідацію чи скорочення бригадної структури, то слід очікувати докорінних змін у територіальній обороні, щодо перетворення «народного ополчення зразка 1941 року» у якісь більш сучасні форми, що ймовірно вже відбуватиметься з 2020 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ