Підтримати нас

Техніка за низькою ціною, якої не існує: кіберполіція Херсонщини викрила шахрая

Автор статті
26 квітня 2021 12:31
897
Поширити:

Часто в гонитві за нижчими цінами люди купують товари в неперевірених магазинах і натрапляють на шахраїв. Днями кіберполіція Херсонської області викрила чергового інтернет-шахрая, який продавав неіснуючу комп'ютерну техніку.

Мешканець одного з районів  області створив фейковий акаунт на одному із сайтів Iнтернет-аукціонів, де розміщував оголошення про продаж комп’ютерного обладнання за прийнятною ціною. Покупці переказували йому повну вартість товару, після чого так і не отримували його, а “продавець” не виходив на зв'язок. 

Досудовим розслідуванням встановлюється остаточна кількість потерпілих та сума завданих їм матеріальних збитків. За місцем проживання зловмисника поліцейські провели  обшук. Вилучили комп’ютерну техніку та інші предмети, що використовувалися під час шахрайських дій.

Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років. Нині тривають cлідчі дії.

Будьте обережніші: купуйте техніку тільки в перевірених магазинах та не надсилайте кошти за товар на особову карту продавця.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ