Підтримати нас

Тарифи на електроенергію знову зміняться

Автор статті
16 вересня 2021 10:30
927
Поширити:

Уже з 1 жовтня поточного року на українців чекають нові зміни тарифів на світло. Цього разу оплата має знизитись із 1,68 грн. за кВт/год до 1,44 грн за кВт/год.

За словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, який оприлюднив цю інформацію під час останнього засідання Кабміну, такою ціна буде лише на 250 кВт/год, спожиті домогосподарством протягом місяця. За кіловат-години, використані понад встановлений ліміт, доведеться платити за старою ціною, тобто, 1,68 грн.

Проте, згідно з відповідною Постановою Кабінету Міністрів України, тариф за електроенергію знижено тимчасово. Вже у травні поточного року українцям слід очікувати чергового подорожчання.

Інвестиційний банкір Сергій Фурса назвав це зниження популізмом чистої води. І найпарадоксальніше, на його думку, що популізм непомітний. Мінімальний. Велика частина споживачів не відчує змін. Адже їх платіжка зменшиться десь на 10 гривень на місяць. Ну, може, на 20. І навряд чи вони вирішать, що це те саме зниження тарифів удвічі, за яке вони голосували.

Який правильний шлях? Так, підвищення ціни. До ринкового рівня. І адресна допомога субсидіями, якщо для когось тариф непідйомний. Тут вам і ринок, і соціальна справедливість. Але наш вибір — популізм.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Фото: Інтернет

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ