Підтримати нас

Світу загрожують збої постачання продовольства

Автор статті
04 квітня 2020 15:26
692
Поширити:

У ФАО пояснили, коли пандемія коронавірусу позначиться на світовому ринку харчових продуктів.

При тому, що світові ціни на продовольство в березні різко знизилися, збої в глобальних ланцюжках постачання такої продукції можуть початися вже у квітні-травні. Про це повідомила ФАО – продовольча і сільськогосподарська організація ООН.

Аналітики організації пояснили, що ланцюжок продовольчих поставок включає в себе виробників, споживачів, сільськогосподарські чинники виробництва, переробляння і зберігання, транспортування, збут тощо.

"З поширенням коронавірусуі зростанням числа хворих, а також заходів, спрямованих на стримування поширення вірусу, в найближчі кілька тижнів і місяців глобальна система продовольства на всіх рівнях буде піддаватися безлічі випробувань і навантажень", – прогнозують в ООН.

ООН уже бачить труднощі з логістикою. Також помітний вплив пандемії на сектор тваринництва через зменшення тваринних кормів і скорочення пропускної здатності боєнь.

"У підсумку починаючи з квітня і травня можна очікувати перебоїв у постачанні продовольства", – прогнозують експерти ООН.

Втім, поки що постачання продовольства стабільне, а ситуація на ринках у цілому залишається стійкою. Запаси зернових у світі на "хорошому рівні", і прогнози на врожай пшениці та інших основних сільськогосподарських культур у 2020 році непогані. "Хоча вже зараз можна очікувати зниження виробництва високоцінних сировинних товарів, наприклад фруктів і овочів" , – вважають у ФАО.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ