Підтримати нас

Свята вода дає здоров’я

Автор статті
27 січня 2017 03:00
670
Поширити:

Водохреща з кожним роком стає все більше народним святом. Принаймні, у Херсоні.

У місті пройшли три хресні ходи, на пляжах та набережній не було вільного місця від бажаючих залізти у воду. Ми навіть встановили рекорд України за кількістю  людей, що пірнали на свято. Тисячі людей пірнали в ополонки та забігали у зимовий Дніпро. А у курортних районах Херсонщини усі бажаючі забігали у крижане море.

Цього року першими, хто зайшов у воду в Херсоні, стали священики. З молитвами і хрестами. А після них вишикувалася черга із бажаючих омитись у темних зимових водах Дніпра.

Фото Александра Корнякова

Хоч свято і релігійне, багато хто сприймає його як черговий спосіб випробувати власні сили, побороти свої страхи. Деякі чиновники навіть примудряються зробити з власного купання піар-акцію. За повір’ям, 19 січня уся вода на планеті, навіть водопровідна, має цілющі властивості. У цей день обов’язково треба омитися водою – у річці чи, хоча б, у ванні. Якщо  ви обрали ополонку, то не переживайте –після такого купання ви ніколи не захворієте.

Фото Александра Корнякова

 Освячена вода ніколи не зіпсується. Нею можна окропити своє помешкання та протягом року пити натщесерце. Тоді всі можливі хвороби оминатимуть вас стороною.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ