Підтримати нас

«Сутенери», «чорні трансплантологи», «шахраї»: херсонці взяли участь у квесті-грі з попередження торгівлі людьми. ФОТО

Автор статті
19 серпня 2018 04:35
821
Поширити:

Протидії торгівлі людьми та захисту від різних форм експлуатації була присвячена квест-гра «Ціна свободи», проведена в Херсоні.

Команди виконували різні завдання на вулицях міста, щоб стати свідками розвитку трьох історій, пов'язаних з торгівлею людьми, та допомогти героям уникнути небезпеки.

У квесті взяли участь близько п’ятдесяти херсонців, які були поділені на дванадцять команд. Їм запропонували три сюжети під кодовими назвами «Сексуальне рабство», «Трудове рабство» і «Торгівля органами».

Учасники команд мали виконати чимало завдань, підготовлених волонтерами: допомогти врятуватися жертві «чорних трансплантологів», яку зловмисники хотіли продати на органи. Знайти спосіб допомогти дівчині, яка перебуває в сексуальній експлуатації. Вирахувати у людному місці за відомими прикметами «торгівця живим товаром» і зробити так, щоб він був затриманий у законний спосіб.

Гравці зустрілися і з «вербувальниками», які пропонували «роботу на будівництві в Голландії із заробітною платнею у 1500 євро». Правда, для цього потрібно було підписати угоду, написану голландською мовою без українського примірника і заплатити «вербувальникам» 100 гривень «за оформлення документів». На це шахрайство не «повівся» майже ніхто, що дуже потішило організаторів, мета яких – навчити українців, як не потрапити у сучасне рабство.     

На кожній із локацій квесту гравці потрапляли у створену волотерами інтерактивну міні-виставу, де обстановка була дуже наближеною до ситуацій, у які, на жаль, потрапляло чимало українців.

За останні 27 років жертвами торгівлі людьми стали близько 230 тисяч наших співгромадян. За даними Глобальної доповіді ООН щодо торгівлі людьми з 21 млн. людей, які є жертвами торгівлі людьми, 71% - жінки й діти. 

Усі учасники квесту «Ціна свободи» отримали не тільки цінний досвід, а ще й матеріали, дізналися про види сучасного рабства, отримали навички з розпізнавання пасток і проведення превентивних заходів.

Квест-гру провела міжнародна організація IREX на запрошення громадської організації «Успішна жінка». Як розповіла керівниця відокремленого підрозділу цієї організації з протидії торгівлі людьми Анжела Литвиненко, з 2005 року, відколи правоохоронні органи почали вести офіційну й систематизовану статистику, від цього виду злочинів постраждали понад 300 мешканців Херсонщини. У цьому році статус осіб, що постраждали від торгівлі людьми, надано п’ятьом мешканцям і мешканкам нашого регіону. І цей показник незабаром збільшиться. Кілька справ знаходиться у провадженні в правоохоронних органах.     

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ