Підтримати нас

Супрун назвала найбільш забруднені місця у квартирі

Автор статті
26 листопада 2019 08:30
990
Поширити:

Більшість мікроорганізмів у нашому оточенні не є патогенними, а частіше навіть корисними, адже вони тренують імунітет.

Однак, в деяких випадках надмірне їх розмноження може становити небезпеку.

Про небезпечні місця в квартирі, які ми іноді обходимо своєю увагою під час прибирання, Уляна Супрун розповіла на своїй сторінці в Facebook.

Вимикачі світла і ручки не виглядають як найбільш очевидні осередки бактерій, хоча ними є. Насправді чимало бактерій чекають нас на ручці мікрохвильової печі, духовки і холодильника, на вимикачі світла у ванній і туалеті.

Іноді у вологих місцях ванної кімнати можуть утворюватися стійкі бактеріальні біоплівки. Часто це деякі види мікобактерій. Зазвичай вони не розглядаються як патогенні, однак в деяких випадках, наприклад, при пригніченому імунітеті, можуть бути причиною інфекційних процесів.

Пральна машина і білизна. Волога білизна навіть за короткий час може дати можливість мікроорганізмам розмножитися. Саме тому варто якомога швидше після прання виймати речі з машини і вивішувати сушитися.

Пензлі, спонж і інший вміст косметички, особливо, якщо вона з вами багато подорожує або переміщається по місту, є центром розмноження бактерій. Бактерії, що живуть на пензлику, можуть викликати подразнення очей і шкіри або навіть розвиток інфекцій.

Пам’ятайте, що не тільки домашні меблі та ганчірки можуть становити небезпеку. Мобільний телефон, навушники, ключі, гаманець, ланч-бокс і поверхня рюкзака або сумки також є місцем проживання бактерій.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ