Підтримати нас

Суддю-фігуранта журналістських розслідувань Артура Ємельянова звільнили з посади

Автор статті
17 січня 2019 16:06
791
Поширити:

Його звільнила Вища рада правосуддя.

Про це стало відомо з засідання Вищої ради правосуддя. 

Її склад підтримав рішення 2 дисциплінарної палати стосовно притягнення його до дисциплінарної відповідальності у вигляді подання на звільнення. Ємельянов має 1 місяць часу, аби скасувати це рішення у суді. Потім Вища рада правосуддя має винести окреме рішення.

Нагадаємо, Артур Ємельянов - відсторонений від правосуддя через статус підозрюваного у справі про втручання в роботу інших суддів. Однак донедавна залишався суддею. 

Влітку журналісти програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” викрили таємний офіс судді, куди до нього приїжджали інші фігуранти кримінальних проваджень. Про це ідеться в сюжеті Марини Ансіфорової "Штаб-квартира судді Артура".

Артур Ємельянов підозрюється ГПУ в тиску на суддів низки господарських судів, які він раніше очолював.

Як з’ясували журналісти проекту "Наші гроші. Досудилися", в тексті підозри стверджується, що Ємельянов вимагав від підлеглих суддів прийняття потрібних рішень у низці господарських справ. А саме:

  • переконував суддю Господарського суду м. Києва задовольнити позов ТОВ "БМК Планета-Міст" про визнання недійсним купівлі-продажу цінних паперів;
  • намагався вплинути на того ж суддю у справі за позовом прокуратури м. Києва в інтересах держави щодо скасування рішень про передачу земельної ділянки ТОВ "Славутич". За даними слідства, Ємельянов вимагав від судді залишити позов без розгляду або відмовити по суті у зв’язку з його необґрунтованістю;
  • вимагав відкласти розгляд, припинити та зупинити провадження у справі за позовом до АТ "БТА Банк" (Казахстан) про стягнення 168 млн грн. заборгованості;
  • надавав вказівку прийняти рішення про задоволення позову ТОВ "Лук Авіа Ойл" про визнання недійсним рішення Антимонопольного комітету.
  • здійснював тиск на суддю, що розглядала низку позовів прокуратури про розірвання договорів про надання права на експлуатацію фіксованих місць паркування з приватниками (ТОВ "Сонар ТМ", ТОВ "Рент Інвест", ФОП Сусла В. В., ФОП Ковальова С. Е.).

В електронній декларації за 2015 рік суддя Ємельянов вказав еквівалент 10 000 000 грн готівки при річній зарплаті 226 000 грн.

Крім того, Артур Ємельянов з року в рік не декларує користування жодним автомобілем. Єдиний транспортний засіб в його декларації - мотороллер “Веспа” 2012-го року випуску. Однак, як виявили журналісти програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”, Ємельянов постійно користується автомобілем Honda Accord сталевого кольору 2017-го року випуску.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ