Підтримати нас

Суд призначив 17 тисяч штрафу чиновнику, якому за хабар загрожувало до 10 років тюрми

Автор статті
14 липня 2018 06:07
656
Поширити:

Царичанський районний суд Дніпропетровської області оштрафував в.о. першого заступника Царичанської райдержадміністрації Миколу Рижка за отримання хабара за допомогу сину знайомого, чия справа знаходилась у суді.

Про це написала Марина Деобальд у «Інформаторі», передає сайт НашіГроші.

Правоохоронці затримали в.о. першого голови Царичанської РДА, головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції Царичанської РДА Рижка на початку року. За даними слідства, чиновник погодився взяти $1000 від свого знайомого для того, щоб віддати ці гроші судді, прокурору та начальнику місцевої поліції, щоб ті були лояльні до сина товариша, чия справа щодо наркотиків розглядалася у суді.

Співробітники СБУ затримали Рижка при передачі першого траншу у $500.

Спочатку чиновника звинувачували за ч. 3 ст. 368 КК України, яка передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна і забороною обіймати певні посади на строк до 3-х років.

Прокурор Іван Солдатов просив заарештувати обвинувачуваного на 60 діб з можливістю внесення застави в у розмірі 1 млн грн. Але суддя, враховуючи міцні соціальні зв’язки обвинуваченого, залишив його на волі, обмеживши домашнім арештом.

В подальшому справу перекваліфікували на ч.2 ст.369-2 КК України – зловживання впливом. Ця стаття більш лояльна і передбачає штраф від 12,7 тис грн. до 25,5 тис грн.

Причому з обвинувачення зникла змова з посадовою особою з Царичанської поліції.

Суддя Царичанського районного суду Альона Зубій, враховуючи відмінну характеристику з місця роботи, щире каяття, співпрацю зі слідством, сімейні проблеми обвинуваченого, 26 червня затвердила мирову угоду між прокурором Іваном Солдатовим Миколою Рижком.

Обвинувачений повністю визнав свою провину і погодився на штраф у розмірі 13,6 тис грн. Суддя повернула $500 доларів тому, хто їх передав.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ