Підтримати нас

Суд призначив колишньому директору елеватора на Херсонщині 3,5 роки позбавлення волі

Автор статті
29 жовтня 2021 11:00
1,039
Поширити:

Вищий антикорупційний суд України розглянув справу колишнього директора Філії акціонерного товариства “Державна продовольчо-зернова корпорація України” “Партизанський елеватор”.

Підприємство діє у селищі Риково (колишнє Партизани) Генічеського району Херсонської області. 

Управлінця звинувачували у скоєнні кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (“Зловживання владою або службовим становищем”).

Як встановили слідчі прокуратури, обвинувачений використав службове становище всупереч інтересам служби та сприяв одержанню невстановленою слідством особою неправомірної вигоди у вигляді зерна пшениці в кількості 3,213,763 кг на загальну суму 14,704,366,95 гривень, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам. 

Екс-керівника підприємства визнано винуватим. Йому призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки, зі штрафом у розмірі 8 тисяч 500 гривень.

До набрання вироком законної сили залишено чинним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 4 мільйони 758 тисяч гривень.

З підстав, визначених кримінальним процесуальним законом, вирок може бути оскаржено до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду через Вищий антикорупційний суд упродовж  тридцяти днів з дня його проголошення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ