Підтримати нас

Суд дозволив арештувати підозрюваних у підриві Північнокримського каналу

Vgoru
Автор статті
02 червня 2022 15:13
1,670
Поширити:

Саксаганський районний суд Кривого Рогу обрав заступнику командувача Чорноморського флоту рф з матеріально-технічного забезпечення та командиру 11-ї окремої інженерної бригади Південного військового округу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вони підозрюються у порушенні законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

"За даними слідства, наприкінці лютого 2022 року після вторгнення на територію України російських військ підозрювані керували підривом Північнокримського каналу на Херсонщині. Генерал-майор заступник командувача ЧФ керував незаконними діями загарбників на цьому цивільному об’єкті, який належить до критичної інфраструктури та забезпечує водою населення, а також зрошування полів у регіоні. Своєю чергою, полковник командир бригади безпосередньо керував підпорядкованими йому солдатами, які підірвали канал у декількох місцях", - йдеться у повідомленні.

Підрив пошкодив цивільну інфраструктуру. Зрощування сільгоспземель на території Скадовського, Каховського районів Херсонської області неможливе.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ