Підтримати нас

Створено спільне українсько-турецьке військове підприємство

Автор статті
14 серпня 2019 10:08
762
Поширити:

Держкомпанія “Укрспецекспорт” та турецька компанія Baykar Defence створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій.

Про це повідомляє сайт "mil.in.ua" з посиланням на прес-службу Ради національної безпеки та оборони

Підприємство об‘єднало потужності оборонних комплексів обох країн для серійного виробництва нових зразків сучасного озброєння для власних армій.

 

Це дозволить відійти від класичних контрактів з купівлі-продажу озброєнь, до принципово нового рівня співпраці – синергії оборонних технологій та поєднання передових розробок Туреччини та України.

Одним з перших проектів спільного підприємства стане розробка безпілотного літального апарату нового покоління. Дрон зможе вести розвідку, годинами знаходитись у повітрі, розвивати значну крейсерську швидкість та завдавати ударів високоточним озброєнням.

Такі можливості нового дрону стануть можливими завдяки широкому використанню композитних матеріалів, цифрових технологій, а також двигунів українського виробництва, здатних надійно працювати в екстремальних умовах. Також вони забезпечать високу вантажопідйомність БПЛА, який буде нести велику кількість озброєння, навіть у порівнянні зі звичайними літаками штурмової авіації. Україна та Турецька Республіка мають потужний досвід ефективної співпраці у сфері оборонних технологій.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ