Підтримати нас

Струсоніть бабусю: стиль мідсенчурі на піку моди (30 фото)

Vgoru
Автор статті
22 листопада 2020 16:30
1,590
Поширити:

Що? Ви ще не знаєте, що за стиль такий і навіщо вам треба перетрясти бабусині запаси? Ну то ми  розповімо про те, про що ви, можливо, навіть не здогадувалися. І ті старі крісла, дивани й стільці, які ви мрієте викинути, виявляється, нині коштують дуже дорого. Повірте, ви здивуєтеся.

Mid-century modern - в буквальному перекладі означає «модерн середини століття» і сьогодні у цих меблів друга хвиля популярності.

Почалася вона аж у 2016 році, але саме сьогодні досягла  піку.

Бабусині крісла з дивними ручками, столики на тонких ніжках, незрозумілі буфетики й бюро, дивани й стільці сьогодні продаються за шаленими цінами.

Інтер'єр у стилі мідсенчурі — це помірний мінімалізм. І варто нагадати, саме таким був інтер'єр 50-х років — всього по мінімуму, а всілякі завитки й серветочки — міщанство.

Стиль сформувався в 50-і роки минулого століття на стику баухауза, конструктивізму, американського та інших напрямків, заснованих на принципах простоти та функціональності.

Столики, комоди, тумби, крісла та дивани мають бути зроблені з дерева і стояти на тонких широко розставлених ніжках у формі шпильок.

У повоєнні роки було зрозумілим, що чим простіше, тим краще.

І сьогодні цей стиль вважається вишуканим ретро-шиком — відкриті простори,  великі засклені поверхні і мінімалізм у меблів.

Не забувайте про освітлення — бабусина люстра, схожа на інопланетну рослину або дивний тонкий торшер, — те, що треба.

Стільці, які стояли в радянських школах (в інтернеті на одному з сайтів продаються за 700 євро).

Щоправда, покриття на деяких виробах доведеться змінити — в моді пастельні тони, з геометричним малюнком.

Чи не сиділи ви в дитинстві на такий табуретці? Дорога нині дрібничка.

Стілець вартістю 700 доларів.

Звичайно, пропозицій з продажу такого сьогодні повно — сайти буквально завалені бабусиними комодами, сервантами, стільцями та кріслами — хто збагнув, що це можна продати, той почав ворушитися.

Ось і ми вам вирішили підказати — а раптом у вас ще стоїть щось подібне і ви роздумуєте, як витягнути цю бандуру на смітник. Не треба, воно дорого коштує!

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ