Підтримати нас

Стрілець з «Інституту рису» отримав вирок

Автор статті
26 січня 2022 18:13
1,189
Поширити:

Скадовський районний суд присудив чоловікові, який стріляв на території державного дослідного господарства “Інститут рису” в селі Антонівка Скадовського району, три з половиною роки позбавлення волі з іспитовим терміном півтора роки.

Микола П* працював в “Інституті рису”, обслуговував зрошувальні Фрегати. А ввечері 20 листопада минулого року вирішив постріляти там із гвинтівки ТОЗ-8М виробництва Тульського збройового заводу. Цю дрібнокаліберну нарізну вогнепальну зброю застосовують як для спортивної стрільби, так й у полюванні на дрібного звіра.

На постріли приїхали правоохоронці. 

Чоловік добровільно віддав поліцейським гвинтівку. Та пояснив, що знайшов зброю неподалік у лісосмузі, коли обходив Фрегати. Деякий час зберігав вдома, а того дня приніс на роботу, вирішив перевірити, чи вона “працює”. 

Суддя Скадовського районного суду Ксенія Шульга визнала чоловіка винним у злочині за ч. 1 статті 263 Кримінального кодексу України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів без передбаченого законом дозволу - караються від 3 до 7 років позбавлення волі).

Але врахувала, що чоловік раніше не судимий, має на утриманні неповнолітню дитину, щиро визнав свою вину та каявся, тож призначила 3,5 роки позбавлення волі та звільнила від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком тривалістю 1,5 роки.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ