Підтримати нас

Страшне захворювання: що відомо про виразку, яку виявили в Одеській області

Автор статті
03 жовтня 2018 09:27
682
Поширити:

У зв'язку з тим, що в Одеській області виявили спалах такого страшного захворювання, як сибірська виразка, медики розповіли, які види виразки існують і як можна заразитися цим вірусом. Про це повідомляє ТСН.

Фахівці повідомляють, що раніше був зафіксований випадок сибірської виразки в 2012 році в Черкаській області у тварин. Загиблих тварин поховали. Це був 10 спалах в Україні починаючи з 1967 року.

А нещодавно в селі Міняйловка Одеської області медики зафіксували новий спалах сибірської виразки. Зараженими виявилося м'ясо тварин, а також кілька людей. На даний момент у одного потерпілого вже підтвердили захворювання.

Медики попереджають, що сибірська виразка – небезпечна інфекційна хвороба, яка швидко поширюється і заразитися нею можна навіть за сотні кілометрів від місця спалаху.

 

У сибірської виразки є три види: шкірна, легенева та септична. Шкірна – найлегша і найпоширеніша форма. Саме її виявили в Одеській області. На тілі хворого з'являються ураження, які дуже швидко чорніють і нагадують антрацит, який дав назву цій формі.

Друга форма – легенева. За своїм перебігом вона нагадує важке запалення легенів. Якщо вчасно не вжити заходів – людина вмирає.

Третя - септична. За кілька днів вся кров в організмі уражається виразкою і це може призвести до летального результату.

Передається сибірська виразка швидко і легко. Заразитися можна від зіткнення з шкірою хворої тварини, при вживанні молока або м'яса хворої тварини, а також, якщо вдихати пари при роботі зі шкірою хворої тварини.

Лікування сибірської виразки існує. Інфекція піддається антибіотикам. Крім того, потрібно ізолювати хворих і дезінфікувати місця, де були заражені.

Медики пояснюють, що важливо не випускати вірус з тієї місцевості, де він був виявлений, так як зараження відбувається миттєво.

"Якщо такий чоловік приїхав до Києва, зайшов у метро і взявся за поручень – все. Тобто хтось інший прийшов – ось так легко", - попереджають медики.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ