Підтримати нас

“СтопКор” влаштував очну ставку правоохоронцям Херсона через рейдерство у місті

Vgoru
Автор статті
10 лютого 2018 18:10
705
Поширити:

Активісти «Стоп корупції» під час виїзду у Херсон нагадали прокуратурі міста та області про гучні випадки рейдерства.

Ідеться про захоплення найбільшої компанії-забудовника «Херсонбуд», «Квіти Херсона» та ще серію випадків. Деталі спілкування з правоохоронцями повідомили представники проекту.

«На наші запитання про те, чому гальмується розслідування скандальних випадків рейдерства, у яких фігурує так зване організоване злочинне угрупування на чолі з колишніми високопосадовцями Херсона, представники поліції та прокуратури зазначили, що робота ведеться. А чому процес затягується, не змогли прояснити. До слова, справа про захоплення «Херсонбуду» тягнеться уже півроку, а з «Квітами Херсона» – 5 років. Примітно, що правоохоронці не спростовують інформацію про імовірну причетність до цих справ групи осіб, у складі якої, за нашими даними, фігурує екс-мер Сальдо», – розповіли активісти «Стоп корупції».

 

 

Додамо, що після акції проти рейдерського захоплення низку підприємств у Херсоні активісти «Стоп корупції» почали отримувати численні заяви про факти захоплення бізнесу. Про це за результатами двох днів антирейдерського маршу розповіли представники проекту.
«На телефон, який ми залишали у листівках, почали надходити численні дзвінки з повідомленнями про факти захоплення підприємств і бізнесу у місті. До нас звертались місцеві жителі та розповідали про злочини», – розповіли активісти «Стоп корупції».

Нагадаємо, активісти «Стоп Корупції» провели антирейдерський марш проти бездіяльності влади та правоохоронних органів під час рейдерських захоплень підприємств у Херсоні. Ідеться, зокрема, до незаконного привласнення найбільшої будівельної компанії у місті «Херсонбуд». Журналісти з’ясували та оприлюднили схеми рейдерства та причетність до них високопосадовців. Серед імовірних організаторів захоплення бізнесу у Херсоні, за даними «СтопКору», може фігурувати відомий у місті політик, а в минулому міський голова Володимир Сальдо. На його можливу причетність до рейдерства вказували місцеві жителі, які звернулись до стопкорівців під час маршу. Свою акцію активісти проекту розпочали під стінами Херсонської обласної державної адміністрації, далі відвідали міську раду, прокуратуру та поліцію.

Група молодиків стежила за активістами «Стоп корупції» під час проведення антирейдерського маршу у Херсоні. Чоловіки перебували на всіх локаціях, де активісти проводили свої заходи та супроводили представників проекту до готелю, де вони зупинились на час перебування у місті.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ