Підтримати нас

«Стоп рабству!»: Херсон долучився до Всесвітньої акції

Автор статті
18 жовтня 2019 10:56
968
Поширити:

Сьогодні в Херсоні ясна погода, але на головній вулиці міста зібралося багато людей із відкритими парасольками.

У день боротьби з торгівлею людьми громадські активісти, представники патрульної поліції, фахівці із соціальної роботи Херсонського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, працівники  підрозділів  обласної держадміністрації стали учасниками щорічної міжнародної просвітницької акції «Хода за свободу»(#WalkForFreedom). Відкрита парасолька слугувала символом соціального захисту.

 

Зокрема, йдеться про трудову, сексуальну експуатацію, втягнення у злочинну діяльність, наркотрафік, жебрацтво, торгівлю людьми або людськими органами. Потрапити у тенета работорговців та вербувальників може будь-хто незалежно від статі,  освіти або соціального статусу. Українці найчастіше стають жертвами торгівлі людьми у трьох країнах: Росії, Польщі та Туреччині. 

У мирній мовчазній акції «Хода за свободу» »(#WalkForFreedom) взяло участь близько 100 людей.

У нашому місті «Хода за свободу» відбулася вже вдруге. Як і торік, вона стартувала від площі Привокзальної, далі колона прямувала проспектом Ушакова і зупинилася на площі Свободи. Під час акції учасники ходи роздавали перехожим інформаційні листівки, аби попередити їх про можливі ризики та загрози, які чекають трудових мігрантів. Також у листівках була детальна інформація, куди звертатися, якщо біда вже сталася і людина потрапила у рабство. Окрім Херсона акція «Хода за свободу» відбулася в Києві, Дніпрі, Луцьку, Маріуполі, Одесі, Сумах, Полтаві, Миколаєві, Тернополі та Рівному.      

Після акції в облдержадміністрації відбувся круглий стіл, присвячений протидії трудовій та сексуальній експлуатації херсонців. Спікерами були голова громадської організації «Громадський центр «Успішна жінка» Анжела Литвинеко та заступник директора департаменту соціального захисту населення  облдержадміністрації Вікторія Рильська.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ