Підтримати нас

Статистика: більш ніж половина населення України живе в бідності

Автор статті
29 січня 2021 06:26
1,001
Поширити:

Стали відомі офіційні дані про те, скільки людей України живуть у бідності.

За даними Інституту демографії імені М.В. Півні, понад 51% українців проживає в бідності, зокрема через "коронавірусний" 2020 рік, повідомила директор інституту Елла Лібанова в інтерв'ю виданню "Liga". 

Згідно з даними першого півріччя 2020 року, кількість населення України, яке живе в бідності, становить як мінімум 51%, а можливо, і більше. 

Дані взяті з Державної статистики про доходи і споживання. Лібанова зазначила, що показник рівня бідності в Україні, який обчислюють в інституті, прив'язаний до розміру офіційного прожиткового мінімуму в 3845 гривень на людину в місяць. 

Також вона розповіла, що у 2020 році через коронавірусну кризу рівень бідності в Україні значно зріс. Причиною цього стала втрата роботи і доходів. Вчена заявила, що зараз близько 2,5-3 мільйонів українців перебувають на заробітках в інших країнах, проте емігрантський потенціал в Україні значно знизився, бо довгострокову роботу знайти складно. Згідно з даними Інституту імені Півні, станом на 2050 рік в Україні залишиться 29-30 мільйонів населення. Перепис його, вартість якого оцінюють у 5 мільярдів гривень, планують провести приблизно у 2023 році.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ