Підтримати нас

Старозбур’ївці Борису Сіленкову не повірили

Автор статті
14 серпня 2008 15:25
674
Поширити:

Пропонуємо читачам фрагменти аудіозапису розмови голови облдержадміністрації Бориса Сіленкова з мешканцями села Стара Збур’ївка під час пікетування ними “білого дому” 5 серпня 2008 року.

Громада Старої Збур’ївки вимагає повернути вкрадені землі й захистити голову сільради Старої Збур’ївки, який судився за ті землі з Голопристанською держадміністрацією і проти якого нині порушено кримінальну справу за хабар, який, на думку селян, йому підкинули самі правоохоронці.
Голос громади: Був протест прокурора на дії Голопристанської райадміністрації, шоб скасувать ті рішення про 162 участка, 28 гектарів, про... 286 гектарів, які роздані на побережжі Старої Збур’ївки до Геройського. Дій ніяких – ні з боку обладміністрації, ні збоку райадміністрації, землі як роздавались, так і роздаються, як забудовувались, так і забудовуються. Де ж справедливість? Борисе Віталійовичу, якщо держава дає людині безкоштовно землі під особисте селянське господарство, а вона через день... ту землю продає за великі кошти – із 162 участків 123 уже продані – це корупція!
Борис Сіленков: Шановні.... От в цій справі, треба її розділити на дві частини: перша частина – це та брехня навколо цих земель, яка винесена в тому числі і на газети обласного рівня. Ви добре знаєте, що людина, яку я зняв з роботи, – це пан Піньковський, який очолив оцю, як ви правильно називаєте, корупційну схему по землях, який 400 гектарів землі... (віддав? – ред) під київлян. І за моїм дорученням служба безпеки 8 місяців назад відкрила карну справу, ми розібралися, що третина отих власників в лапках – це є київляни, які взагалі не знають, що таке фермерське господарство..., студенти, які... за 300 доларів дали свої копії паспортів і ідентифікаційних кодів, і сьогодні ця карна справа стоїть і в тому числі в мене на контролі.
Голос громади: Хто покараний, Борис Віталійович?
Борис Сіленков: Шановні, я вам кажу стосовно земель. То єсть, є людина, яка започаткувала цю корупційну схему по Голопристанському районі.
Голос громади: Вона покарана? – Ні!
Борис Сіленков: Шановні, я ще раз кажу...
Голос громади: Ця схема благополучно продовжується!
Борис Сіленков: Завдяки моєму зверненню служба безпеки цю справу повністю розгорнула, карна справа знаходиться по землям в обласній прокуратурі, вона не закрита. Тому, коли я читаю інформацію, що Сіленков як голова обласної державної адміністрації не приймає участь в цьому – ви помиляєтесь. Я один із перших, який провів дві наради в цьому кабінеті з силовиками, із юридичною службою, і сьогодні одна вимога – всі землі повинні повернутися громаді! То корупційна бандитська схема була запущена.
Голос громади: О! Правильно!
Борис Сіленков: Тому, не в’яжіть мене сьогодні до землі, бо я наполягаю цю землю повернути людям.
Голос громади: (оплески) Правильно!
Борис Сіленков: Якщо вам потрібно, керівник служби безпеки вам скаже ті самі речі. Я попрошу прокурора – під'їде, він теж скаже, скільки я проводив нарад, що це сьогодні справа на контролі, і ми сьогодні шукаємо, як відмінити ці всі державні акти і ми ініціювали через прокуратуру позов в суд, тільки через суд, щоб ті акти відмінити. Іншого питання, щоб землю не повернути сільрадам, – не буде.
Голос громади: Ви говорите неправильно! Маруняк підняв справу, щоб відмінити всі акти. І він сильно постараждав. І після того, справа пішла в Одессу (в суд – ред.), його закрили.
Борис Сіленков: Тепер питання по Маруняку. Значить, я особисто ознайомлювався зі справою, як хтось передавав ці гроші. І, шановні, я по закону не маю права втручатися в слідство, але я ознайомився з тими матеріалами... сам Маруняк сьогодні дав свідчення... Гроші були. І він це підтверджує. Питання ж в іншому: як ми зможемо захистити сьогодні.
Голос громади: Грошей не було!
Борис Сіленков: Шановні, ви не кричіть, я ж вам не сказав як вони там з’явилися, але гроші були! А як вони з’явилися – то питання... Ви знаєте, що я попросив, щоб сьогодні адвокати вели цю справу. І нам цю справу потрібно перевести куди? В судову процедуру. Завтра я це зр... І через судову процедуру, бо якщо хтось думає, що я можу підняти трубку телефону і сказати прокурору: “Закрий справу!”, то це вже корупція, і я вже буду під статтею. Тому треба через судову процедуру, через адвокатів, в законодавчому полі сьогодні захищати Маруняка. І іншої процедури, шановні, я не знаю. Якщо ви знаєте, підкажіть мені.
Голос громади: Я вам підкажу, ви молода особа, перший раз я вас бачу... Нам чоловік облаготворив село, духовне село... В нас усі жителі 40-45 років. От наше село піднімається, духовно піднімається, його (Маруняка – ред.) сьогодні вибрали і люди захищають. Я на той день чисто по своїх особистих справах була в сільраді, коли ці люди (працівники УБОЗ – ред.) так нахабно брали людину (голову сільради Віктора Маруняка – ред.), як ніби вона така якась преступна. Ну це (хабар – ред.) було так – підставне. І ми за те, щоб людину вернули на робоче місце!

Новини

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ