Підтримати нас

Стали відомі нові умови маршрутних перевезень

Автор статті
08 листопада 2018 12:23
602
Поширити:

Після оприлюднення рішення виконкому від 6-го листопада 2018 року на сайті Херсонської міської ради стали відомі умови, за якими відтепер маршрутки будуть надавати послуги пасажирам.

По-перше, тариф у 6 гривень буде діяти з 4:30 ранку до 20:00 вечора. Починаючи з 20:00 до 23:00, проїзд в маршрутці становитиме 8 гривень.

Хоч на засіданні виконкому мер Володимир Миколаєнко наполягав, щоб за не виконання умови обладнання всіх транспортних засобів маршрутних перевезень GPS-трекерами до 1-го лютого 2019 року ціну на проїзд повернули до 4х гривень, в оприлюдненому рішенні виконкому в пункті про обов’язкову наявність трекерів цей запобіжник відсутній. В інших пунктах рішення він не прописаний.

Утім, Марині Віркун доручили забезпечити обов’язкове виконання багатостраждальної Резолюції громадських слухань проекту регуляторного акта-рішення виконкому міської ради «Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті м. Херсона». В цій резолюції громадськість з експертами запропонувала рішення, що, на їх думку, можуть суттєво підвищити якість та безпеку перевезень як для пасажирів, так і для водіїв маршруток.

Дещо змінилися умови пільгового проїзду для дітей шкільного віку. Тепер вони з 1 вересня по 1 червня до 19:00 платитимуть 3 гривні за проїзд, але за умови пред’явлення учнівського квитка. Натомість зняте вікове обмеження до 14 років та можливість пільгового проїзду школярам у суботу та неділю. Варто зазначити, що в рішенні виконкому ця умова має рекомендаційний характер. Але для виконання цієї рекомендації керівник управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку міської ради Марина Віркун має укласти додаткові угоди з перевізниками.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ