Підтримати нас

Співробітники державного підприємства “Асканійське” допомагають росіянам вивозити зерно

Vgoru
Автор статті
19 серпня 2022 16:48
1,059
Поширити:

Керівний склад державного господарства “Дослідне господарство “Асканійське” Національної академії аграрних наук України, який розташований в Тавричанці Каховського району, допомагає окупантам вивозити зерно до росії.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань, посилаючись на співробітників “Асканійського”.

Серед колаборантів цього підприємства: перший заступник директора олександр князєв, головна бухгалтерка олена саяхова Олена, головний інженер валентин бутенко, головний енергетик володимир смішко, головна економістка тетяна гречка.

“За словами співробітників ДП «ДГ «Асканійське», директор підприємства Віктор Найдьонов відмовився співпрацювати з окупантами та виїхав на підконтрольну українську територію. Всі посадовці миттєво «перефарбувалися» і почали топити за «руський мир». Нещодавно окупанти пригнали на підприємство 19 КамАЗів і почали вивозити зібране зерно на залізничну станцію Партизани в Генічеському районі. Потім зерно вивозять далі на окупований Крим і материкову росію”, — йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що ДП «ДГ «Асканійське» - це базове господарство Асканійської державної дослідної станції Інститут зрошуваного землеробства НААНУ. Його володіння охоплює 10 тисяч гектар земель та 350 працівників. Підприємство вирощує зернові, технічні, олійні та кормові культури. Щороку виробляє до 23 тисяч тонн зерна. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ