Підтримати нас

Співпрацю з МВФ підтримує третина українців, майже половина проти нових кредитів – опитування

Автор статті
15 квітня 2020 12:00
715
Поширити:

 Більше третини українців підтримують продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

 

 

 

Півроку тому прихильників співпраці з МВФ в Україні було суттєво більше.

Близько третини українців підтримують продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Майже половина громадян – виступають проти. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, що проводилося 7-11 квітня.

Згідно з результатами опитування, 32% респондентів вважають, що Україні краще співпрацювати з МВФ, отримуючи нові кредити. 46% стверджують, що робити цього не варто. П'ята половина опитаних – 22% – не змогли відповісти на поставлене питання.

Опитування проводилося CATI-методом (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних номерів. У ході опитування було проведено 2 000 інтерв'ю з громадянами віком від 18 років у всіх регіонах, крім оккупованих районів Донбасу й анексованого Криму.

Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%, запевнили у КМІС. 

 

Зазначимо, що опитування КМІС, проведене в жовтні 2019 року, продемонструвало дещо іншу картину: 44% українців, тоді висловилися за співпрацю з МВФ. 37% висловили негативне ставлення у Фонду, 18% - не змогли відповісти. 

Зазначимо, що від співпраці з МВФ залежить не просто залежить макрофінансова стабільність, але й виконання держбюджету в 2020 році.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ