Підтримати нас

Солдатам платитимуть 25% надбавку за донорство

Автор статті
18 липня 2019 03:20
706
Поширити:

Міністр оборони України розпорядився виплачувати піврічну надбавку за донорство у розмірі 25% від грошового забезпечення військовослужбовцям строкової служби та курсантам.

 

Відповідне розпорядження надійшло 24 червня, передає сайт "ukrmilitary".

Зазначається, що законодавча норма існує ще з 1995 року, коли набув чинності Закон України «Про донорство крові та її компонентів». відповідно до статті 11 закону Військовослужбовцям строкової служби та курсантам військових навчальних закладів, які протягом року безоплатно здали кров та (або) її компоненти в кількості двох разових максимально допустимих доз, надається право на одержання грошової надбавки у розмірі 25% до призначеного їм грошового забезпечення протягом шести місяців після здачі крові.

Крім того, законом передбачено надання всім категоріям військовослужбовців додаткового дня відпочинку після кожного дня давання крові. За бажанням донора та за погодженням з командуванням військової частини цей день може бути приєднано до відпустки або використано в інший час протягом року після дня давання крові чи її компонентів.

Підставою для надання зазначених пільг є довідки видані донору за місцем медичного обстеження чи давання крові та її компонентів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ