Підтримати нас

Сьогодні відзначають День Селфі

Автор статті
21 червня 2020 04:00
853
Поширити:

Уже сьомий рік  21 червня у світі відзначають неофіційне свято - День Селфі (Selfie Day).

Вважається, що вперше свято  провели в США у 2014 році. Його засновником називають техаського діджея Ріка Макнілі. Тоді мова йшла про проведення Національного дня селфі у США, однак воно набуло такої популярності, що цю ініціативу підхопили користувачі Інтернету по всьому світу.

“Селфі” - це різновид автопортрета. Фото робиться на відстані витягнутої руки і стало популярним завдяки появі якісних фронтальних камер на мобільних пристроях,  а також можливості їх публікації у соціальних мережах.

Зараз для більш зручного фотографування виробляють спеціальні “селфі-палки” та міні-штативи.

Вперше термін “селфі” виявили укладачі Оксфордського словника англійської мови в 2002 році як сленговий термін на одному з австралійських інтернет-форумів. А вже в 2013 році це слово включили в онлайн-версію Оксфордського словника, і воно отримало титул «Слово року».

У 2018 році в Лос-Анджелесі відкрився перший у світі музей Селфі, у 2019 подібний музей з'явився в Австрії, а в січні 2020 - у Дубаї.

Музей Селфі в Лос-Анджелесі.

Також щороку, у третю середу січня, проводиться Міжнародний день музейних селфі. Херсонський художній музей не залишається осторонь цієї акції і цього року багато херсонців завітали до нього зробити цікаві фото на фоні великого різноманіття музейних експонатів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ