Підтримати нас

Сьогодні у Херсоні Зеленському нагадуватимуть про "червоні лінії"

Автор статті
08 грудня 2019 07:30
686
Поширити:

Сьогодні, 8 грудня, у Херсоні на Площі Свободи відбудеться пікет «Червоні лінії» для Зеленського. 

Про це повідомляє Перший регіональний.

Усі небайдужі херсонці можуть приєднатися і прийти під стіни Херсонської обласної державної адміністрації о 13:00.

Такі акції проходять наразі по всій Україні, напередодні нормандського саміту. Їх головною метою є нагадати владі про «червоні лінії» – вимоги українського народу, які ніхто не має права зігнорувати:

➢ Жодних компромісів щодо унітарної держави і ніякої федералізації.

➢ Жодних компромісів щодо європейського та євроатлантичного курсу.

➢ Жодних політичний дій, зокрема виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу до виконання умов безпеки і деокупації. Зокрема, виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань, встановлення контролю над державним кордоном.

➢ Жодних компромісів щодо деокупації та повернення Криму в Україну.

➢ Жодного припинення міжнародних судових процесів проти Росії.

Ініціаторами заходів виступили партії Європейська солідарність, Голос і Батьківщина.

Від Зеленського вимагають, зокрема, не йти на компроміси з питань федералізації, європейського і євроатлантичного курсу, а також не погоджуватися на проведення виборів в ОРДЛО до повного виведення звідти окупаційних сил РФ.

Відповідну заяву, підписану Петром Порошенком, Святославом Вакарчуком і Юлією Тимошенко, опублікував у себе у Facebook народний депутат Андрій Парубій.

«Українці. Зважаючи на доленосні виклики, які сьогодні стоять перед Україною, напередодні Нормандської зустрічі необхідно нагадати владі про «червоні лінії», — зазначили політики.

Зустріч лідерів “Нормандської четвірки” розпочнеться у Парижі 9 грудня о 16 годині за місцевим часом (17 год. за Києвом).

Перед засіданням “Нормандської четвірки” канцлер ФРН Ангела Меркель проведе двосторонні зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським і російським лідером Володимиром Путіним.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ