Підтримати нас

Сьогодні пройде перше засідання трибуналу ООН щодо полонених моряків

Автор статті
10 травня 2019 06:32
735
Поширити:

Росія активно протидіє спробам Києва довести в трибуналі ООН з морського права, що 24 моряків з катерів "Бердянськ", "Нікополь" та буксиру "Яни Капу" захопили й утримують у РФ незаконно.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступниця очільника МЗС, голова делегації України в Міжнародному трибуналі Олена Зеркаль.

 

За її словами, підготовка до слухань займає набагато більше часу, ніж власне судове засідання, яке триватиме всього три години. 

"У міжнародному публічному праві, можливо, як ніде інде, важливою є майстерність аргументів, виваженість і логічність позицій. Кожен документ, кожен виступ і кожне слово, артикль, кома, зноска – буквально все важить і може стати вирішальним. І не важливо, чи мова йде про виступ, письмовий документ, чи один із сотень додатків до документів", – розповіла Зеркаль.

Також заступниця очільника МЗС наголосила, що Росія шукає нюанси в заявах української сторони, які б допомогли їй виграти справу. 

"Росія чіпляється буквально до кожного слова і до кожної зробленої заяви, перекручуючи їх зміст. У процесуальних документах ви можете побачити, як Росія вправляється в майстерності назвати біле чорним, потім знову білим, заперечуючи свою згоду з тим, що біле є білим", – написала чиновниця. 

На засіданні 10 травня на боці України виступатимуть генсек Гаазької академії міжнародного права професор Жан-Мюрік Тювенін, арбітр у трибуналах з морського права професор Альфред Соонс, представники юридичної компанії Covington & Burling Марні Чік і Джонатан Гімблет, а в червні до цієї команди приєднається Стерлінгський професор міжнародного права Єльського університету Гарольд Коу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ