Підтримати нас

Сьогодні - останній день Трампа у Білому домі

Автор статті
19 січня 2021 11:00
894
Поширити:

Президент США Дональд Трамп сьогодні, 19 січня, проводить свій останній повний день на посаді очільника держави. Очікується, що він помилує десятки людей, у тому числі засуджених злочинців.

За даними американських ЗМІ з посиланням на джерела у Білому домі, Трамп може помилувати від 60 до 100 людей, причому, з різних соціальних груп. У переліку можуть опинитися реп-зірка Ліл Уейн і лікар Саломон Мельген, який сидить у в’язниці за шахрайство у сфері охорони здоров’я.

Проте залишається невідомим, чи буде в списку ексрадник Білого дому Стів Беннон, заарештований за звинуваченнями у незаконному отриманні сотень тисяч доларів від донорів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Беннон був впливовим радником Трампа і допомагав керувати його кампанією 2016 року. І  не визнав себе винним за висунутими звинуваченнями.

Також невідомо, чи увійде до списку Руді Джуліані, особистий адвокат Трампа – прихильник хибних заяв президента про фальсифікації результатів голосування на президентських виборах 3 листопада, на яких переміг демократ Джо Байден.

Ще одна непевність, чи спробує Трамп помилувати себе і чи включить у список свою доньку Іванку, зятя Джареда Кушнера або ж двох своїх дорослих синів – Дональда-молодшого і Еріка. Помилування для нього та членів його сім’ї буде превентивним, оскільки їм не висунуто звинувачень у злочинах.  Аналітики кажуть, що така практика помилування не є конституційною, бо порушує принцип, згідно з яким людина не може бути сама собі суддею.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ