Підтримати нас

Сьогодні - Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Автор статті
02 грудня 2020 14:00
819
Поширити:

Його відзначають 2 грудня. Cаме цього дня 1949 року на 4-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами.

Для України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року.

Встановлення цього Дня мало на меті викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, продаж наречених, передання у спадщину вдів і насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах.

Як зазначають в ООН, рабство протягом століть видозмінювалося і проявлялося по-різному. Якщо деякі старі традиційні форми рабства досі присутні в своєму первинному вигляді, то деякі інші змінилися. Зокрема, поряд з традиційними формами примусової праці нині існують і інші, які зачіпають, зокрема, мігрантів: праця хатньої прислуги, робота в будівельному секторі, харчовій промисловості, пошитті одягу і сільськогосподарському секторі.

За даними Міжнародної організації праці, на сьогодні у світі близько 40 мільйонів людей є жертвами сучасних форм рабства, включаючи 24,9 мільйона жертв примусової праці та 15,4 мільйона жертв примусових шлюбів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ