Підтримати нас

Скільки українців беруть участь у громадській діяльності – дослідження

Автор статті
10 жовтня 2019 07:31
735
Поширити:

Лише 7,5% українців долучені до активної громадської діяльності.

Такі дані дослідження Фонду “Демократичні  ініціативи” імені Ілька Кучеріва і Київського міжнародного інституту соціології, яке провели в серпні поточного року.

За словами соціологів, кількість активних українців така сама, як у 2013 році. Найбільше долучених до громадської діяльності налічили в Західному регіоні – 13%, у Центральному – 8%, у Східному – 7%, а найменше в Південному – 2%.

Із 2013 року не зросло і членство в громадських організаціях та об’єднаннях, адже, як виявилося, 90% українців не належать до жодної з організацій, об’єднань чи партій (у 2013 році – 85,5%). 

“В усіх регіонах більше половини громадян висловили потребу в існуванні в їхніх містах і селах громадських організацій (58% на Заході, 52% у Центрі, 54% на Сході), за винятком Південного регіону, де таку потребу відчувають значно менше, – 36%”, – розповіли експерти. 

Водночас за рік стало помітно менше тих, хто не знає, як можна долучитися до діяльності громадських організацій, – 13%, тоді як у 2018 році – 16%. Основною причиною своєї неучасті в діяльності громадських організацій українці називають те, що така діяльність їх узагалі не цікавить.

Дослідження також показало, що всього за рік в Україні різко зменшилася кількість волонтерів: з 18% минулого року до 9% поточного. Найактивніше волонтерством займалися в Західному регіоні (14%), у Центральному і Східному – 9%, а найменш – у Південному (4%).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ